MONTGOMERY 350 OHV SUPERSPORT 
 

image0montgomery 

 NEW!

MONTGOMERY

350 OHV SUPERSPORT

1929

OPEN KLEPPEN

DUBBELE UITLATEN

BIJZONDER DESIGN VAN DE TANK EN DE VOORVORK

OOK DE GESCHIEDENIS VAN DEZE MOTOR IS UNIEK, HIER EEN KORT VERSLAG;

Ik heb de motorfiets opgehaald in Asperg, een dorpje in de buurt van Stuttgart. Het enige probleem was dat de motor in een kelder onder het huis van de verkoper stond, in een kleine ruimte onderaan een steile trap, dat werd een hele worsteling om 'm met z'n tweeen weer boven te krijgen!

De verkopers opa, Karl Künz, had de motor in 1932 gekocht en er vele jaren mee gereden. In 1954 heeft Karl de motor om onbekende redenen (misschien ouderdom?) in de kelder gezet en is daar 64 jaar lang blijven staan. De kleinzoon, die inmiddels ook niet meer de jongste is, heeft niets met motoren en wilde hem verkopen. De oude kentekenplaat zit nog op de motor en alle papieren, oude documentatie en rekeningen zijn er bij. Ook een doos met losse onderdelen die ooit van de motor zijn afgehaald zoals de gereedschapskastjes/kettingkasten en de originele carburateur.

Bij Stuttgart, niet ver van Asperg, lag de Solitude-ring (van aanvankelijk 22,3km lang), waar van 1925 tot 1964 auto- en motorraces werden gehouden. Op 7 juli 1929 won Ernst Küstner uit Asperg de race op een Montgomery 350 en kreeg van de stad Stuttgart ook nog de prijs voor de snelste rijder van de dag. Er waren meer regionale coureurs die op een Montgomery reden en van 1927 tot 1931 brachten zij hun motor allemaal zegevierend over de finish. Door deze overwinningen werd het merk Montgomery heel populair in de omgeving van Asperg/Stuttgart en werden er diverse straatmodellen verkocht, waarvan dit er dus eentje is.

Deze montgomery is dus sinds 1932 in het bezit geweest van de familie, heel bijzonder!!

OOK ZIJN ER NOG OUDE FAMILIEFOTO'S EN ANDERE DOCUMENTATIE BIJ.

OOK ALLE OUDE KENTEKENPAPIEREN ZIJN WEER GEVONDEN

VOOR WIE ECHT WAT BIJZONDERS WIL, HIERVAN ZAL ER GEEN TWEEDE KOMEN...

De motor heeft restauratie nodig, goede kompressie en de versnellingen laten zich schakelen dus mooie basis!

€ VERKOCHT!image0montgomery